Tweegezinswoning Villa Willy en Villa Hubert

Beschrijving

Tweegezinswoning (spiegelbeeldschema) van twee bouwlagen en verspringende traveeën onder zadeldak (nok parallel met de straat, kunstleien en cementpannen) met twee klimmende dakvensters, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Grijze baksteen. Sierankers. Begane grond met rondboogvensters onder doorlopende waterlijst; rechthoekige deuren onder ijzeren I-latei op imposten, met rondbogig bovenlicht. Zwak overkragende verdieping op rondboogfries. De twee middelste vensters zijn groter dan de twee buitenste; rechthoekig onder ijzeren I-latei (bewaard houtwerk) en boogveld met tafereel in sgraffito waarin de huisnamen "Villa Willy" en "Villa Hubert". Dagkanten van alle muuropeningen met driekwart geprofileerde baksteen. Uitgewerkte zijgevels met schoudergevels gemarkeerd door blinde rondboognissen en bekroond door hoge schouwen. Van de vlas- en kloddenzaak, maalderij, nijverheidsstokerij en varkenskwekerij die Frans Van Osselaer achter de "Villa Hubert" had ingericht, is heden niets noemenswaardig bewaard.

• S.N., Zo leefde Belsele, s.l., s.a.

Auteurs: Demey, Anthony