Boerenhuisje

Beschrijving

Boerenhuisje van vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), in de eerste helft van de 18de eeuw te dateren. Beboomd erf met groentetuin, omzoomd door een meidoorn- ligusterhaag. Verankerde baksteenbouw met gewitte gevel. In onbruik geraakte voorgevel (op het noordwesten) bezit enkel nog origineel korfboogvormig deurtje met imposten, sluitsteen en gekorniste waterlijst. Beluikte rechthoekige vensters, onregelmatig ingeplant, en van verschillende afmetingen. Geprofileerde band onder de dakrand. Achtergevel met regelmatige travee indeling, beluikte en getraliede rechthoekige vensters en waterpomp. Evenwijdig aan het huis: grote dwarsschuur met houten puntgevel.

Auteurs: Demey, Anthony