Gemeente Sint-Niklaas
Deelgemeente Sinaai

• Adrescontrole Sint-Niklaas (adrescontroles: 18-12-2007 - 18-12-2007).
  • Inventarisatie Sint-Niklaas (geografische inventarisatie: 01-01-1981 - 31-12-1981).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Dorpswoning van 1793

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Sinaai

Beschrijving

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit het vierde kwart van de 18de eeuw; bovenverdieping mogelijk toegevoegd in de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op donker geschilderde plint. Drie nauw aansluitende middentravee en bredere zijtravee. Rechthoekige vensters, op de begane grond beluikt en voorzien van 19de-eeuwse ramen, op de bovenverdieping gevat in een geriemde omlijsting met versierde sluitsteen. Rechthoekige deur in vlakke arduinen omlijsting met jaartal 1793 op de gestrekte tussendorpel; rechte waterlijst. Klassieke gevelbekroning.

Auteurs: Demey, Anthony