Pastorie

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Sinaai

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

Beschrijving

Alleenstaand herenhuis in neotraditionele stijl van 1907 naar ontwerp van architect Jules Goethals (Aalst). Bakstenen lijstgevel met muurbanden van lichter gekleurde baksteen en voorzien van sierankers; zes traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, cementpannen). Risalietvormende vierde en vijfde travee met trapgevelbekroning (6 trappen + topstuk) en natuurstenen hoekstenen. De vensters zijn vol. kruiskozijnen (eerste travee kloosterkozijn, drielicht in laatste travee) steekbogig tot rondbogig ontlast. Korfboogdeurtje voorafgegaan door open portiekje in de hoek met risaliet.

Auteurs :  Demey, Anthony