Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Salette

Gemeente Sint-Niklaas

• Actualisatie Sint-Niklaas (actualisaties: 01-06-2007 - 30-06-2007).
  • Adrescontrole Sint-Niklaas (adrescontroles: 18-12-2007 - 18-12-2007).
  • Inventarisatie Sint-Niklaas (geografische inventarisatie: 01-01-1981 - 31-12-1981).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Salette

Beschrijving

Kapel van 0nze-Lieve-Vrouw van Salette, circa 1925 gebouwd op het kruispunt met de Hondsneststraat, ter vervanging van een kapel van 1850 die te dicht aan de rijweg stond. Bakstenen gebouwtje op rechthoekige plattegrond en afgedekt door een zadeldak (leien). Voorgevel met spitsboogdeur onder waterlijstje; bakstenen hoekpilasters die de aflijnende muurband van de puntgevel opvangen. Zijgevelvensters in de vorm van een spitsbogige lunet.

• VAN VLIERBERGHE J., Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, 49/1, 1937, p. 36.

Auteurs: Demey, Anthony

Aanvullende informatie

De kapel werd in 1985 vernield door een stormwind. Een nieuwe kapel werd gebouwd en op 30 april 1987 plechtig ingezegend door pastoor Emiel Verpoest. De huidige kapel omvat achteraan een elektriciteitscabine.

Verhelst, Julie (19-09-2016 )