Pastorie Sint-Jozef Coloma

Beschrijving

Pastorie van 1903 naar ontwerp van architect Ph. Van Boxmeer. Vrijstaand dubbelhuis van vijf en drie traveeën en twee bouwlagen onder leien tentdak; eclectische stijl met neo-Vlaamserenaissance-inslag.

Verankerde bakstenen lijstgevels, sober versierd met banden van gesinterde steen; natuurstenen plint, dorpels, lateien en omlijstingen (keldermonden, portaal en dakvenster); verticaal ritmerende, rondbogige spaarvelden met rechthoekige vensters, boven de deurtravee uitlopend in dakvenster; rondboogportaal met rechthoekige houten deur, middenkalf op consooltjes en roosvenster als bovenlicht.

• PROVINCIAAL ARCHIEF ANTWERPEN, Pastorieën, Mechelen, Sint-Jozef-Coloma, dossier 1.

Auteurs: Plomteux, Greet