Hoeve

Beschrijving

Boerderij met woonhuis, dwarsschuur en kleinere stalling. Begraasd en beboomd erf. Woonhuis van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, cementpannen). Gewitte voorgevel op gecementeerde plint; sierlijke muurankers vormen het jaartal 1649. In de 19de eeuw echter gewijzigde muuropeningen: beluikte rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels; rechthoekige deur. Zijpuntgevels met aandaken op schouderstukken; muurvlechtingen. Haaks op het woonhuis, ten noordwesten ervan: dwarsschuur, nog grotendeels van hout (horizontale planken) onder zadeldak met brede overstek (golfplaten, Vlaamse pannen). In het verlengde ervan, een kleinere stal, volledig van baksteen.

Auteurs :  Demey, Anthony