Sint-Annakapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Annakapel

Beschrijving

Sint-Annakapel, staande op het kruispunt met de Hooimanstraat. Vrij ruime bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond, en afgedekt door een zadeldak (Vlaamse pannen). Voorpuntgevel met geblokte hoekpilasters. Korfboogdeur in recente (niet passende) omlijsting van gezaagde zandsteenblokken. In de geveltop een smeedijzeren kruis met jaartal 1812 op de armen. Zijgevels met rechthoekige venstertjes.

• VAN VLIERBERGHE J., Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, 49/1, 1937, p. 35.

Auteurs : Demey, Anthony