Kapel Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangen

Vrij grote kapel, in 1854 opgetrokken en sindsdien aan weerszijden ingebouwd.

Rechthoekig schip van twee traveeën met halfronde apsis, en afgedekt door een zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen). Bepleisterde en geschilderde voorgevel op arduinen plint en geritmeerd door pilasters. Centrale rondboogdeur met waaier; vleugeldeur met fraai gietijzeren hek. Gevelbekroning door middel van een driehoekig fronton met oculus.

Binnenafdekking door middel van een rond tongewelf en een koepeltje boven het altaar. Chronogram: MarIae sIne Labae ConCepta aeDIfIC abar.

• VAN VLIERBERGHE J., Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas 49/2, 1938, p. 163.

Auteurs: Demey, Anthony