erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
15456
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/15456

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (nok parallel aan de straat; leien en Vlaamse pannen) voorzien van twee oeils-de-boeuf en een centrale dakkapel met vleugelstukken en driehoekig fronton, uit overgang 19de - 20ste eeuw. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel op arduinen plint en beëindigd op een gelede architraaf, fries met panelen en kroonlijst met klossen en consoles. Licht vooruitspringend middenrisaliet met blokwerk. Rechthoekige vensters in geprofileerde omlijsting, op de bovenverdieping voorzien van een versierde sluitsteen, ingediepte panelen op de borstwering en balusters op de centrale travee. Rechthoekige deur in geprofileerde omlijsting van arduin.


Bron     : Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N2 (S-T), Brussel - Gent.
Auteurs :  Demey, Anthony
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/15456 (Geraadpleegd op )