Maalderij Haentjes

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Maalderij Haentjes

Beschrijving

Voormalige maalderij "Haentjes" met woonhuis en achterin gelegen dienstgebouw. Houten staakmolen afgewaaid in 1924. Mechanische maalderij uit eind 19de eeuw. In 1963 stopgezet. Achthoekig bakstenen gebouw, vermoedelijk opgetrokken als rosmolen en later als mechanische maalderij ingericht, achtereenvolgens met stoommachine, gaspower (uitgebroken circa 1933) en elektriciteit. Bewaarde technische infrastructuur: twee koppels maalstenen op eikenhouten stoel; een mengmachine. Verwijderde builmolen en haverpletter.

Auteurs :  Demey, Anthony