Reeks arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeidershuizen

Beschrijving

Arbeiderswoningen van één tot anderhalve bouwlaag en voornamelijk drie traveeën onder zadeldaken (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde of beraapte lijstgevels op geschilderde of arduinen plint. Voornamelijk licht getoogde, beluikte of eertijds beluikte vensters met bewaard houtwerk. Nummer 30-32 met rechthoekige vensters. Nummer 12, 20, 41 met vlak omlijste deur onder rechte waterlijst.

Auteurs: Demey, Anthony

Aanvullende informatie

Vijf (nummers 30, 41, 43, 52 en 55) van de zes vergelijkbare woningen zijn gesloopt. Het zesde pand (nummer 12) is verbouwd met verlies van erfgoedwaarde.

• Informatie in verband met sloop van nummer 41, 43 en 52 verkregen van de gemeente (1 juli 2014 en 29 augustus 2018).
Auteurs: Jacobs, Els