erfgoedobject

Dorpswoning

bouwkundig element
ID
15519
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/15519
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) uit het tweede kwart van de 19de eeuw, doch in het vierde kwart van de 19de eeuw voorzien van een bovenverdieping en sierankers. Bakstenen gevel gevat tussen gecementeerde plint en getande kroonlijst. Gewijzigde vensteropeningen op de begane grond; steekbogig op de bovenverdieping. Rechthoekige deur in arduinen omlijsting,op neuten, en met rechte, beschadigde waterlijst op slanke gegroefde consoles en gestrekte tussendorpel, laatst genoemde met volgende naam en jaartal: F.M.D. 1836 POELE.

L.inrijpoort onder zadeldekje (Vlaamse pannen).


Bron     : Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N2 (S-T), Brussel - Gent.
Auteurs :  Demey, Anthony
Datum  : 1981


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Dorpswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/15519 (Geraadpleegd op 19-06-2021)