Kasteel Ter Eiken met bijgebouwen en park

bouwkundig / landschappelijk element

Beschrijving

Zogenaamd Kasteel Ter Eiken in neo-traditionele bak- en zandsteenstijl opgetrokken in 1893 (mondelinge bron). Baksteenbouw op zware natuurstenen sokkel. Grote verscheidenheid in de vensters met natuurstenen onder- of bovendorpels of tussenstaven. Speling in de verschillende bouwmassa's: een haakse travee tegen een lange travee, een vierkante hoektoren onder schilddak. Portiek voor de rechter travee.

In het ruime park met vijver bevinden zich links de vroegere dienstgebouwen (woning van de koetsier en hovenier). Baksteenarchitectuur van één bouwlaag onder zadeldak (leien), oversneden door twee haakse traveeën. Natuurstenen plint en muurbanden. Segmentbogige inrijpoorten.

Auteurs: Demey, Anthony