erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
15563
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/15563

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Verzorgd burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel op arduinen plint. Begane grond met imitatiebanden. Rechthoekige vensters in geriemde omlijsting met versierde sluitsteen; panelen op de borstwering van de bovenverdieping. Licht vooruitspringende poorttravee gemarkeerd door de rechthoekige geprofileerde arduinen omlijsting op hoge neuten.


Bron     : Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N2 (S-T), Brussel - Gent.
Auteurs :  Demey, Anthony
Datum  :

Aanvullende informatie

De gevel is nu egaal bepleisterd. De imitatiebanden op de begane grond, de versierde sluitstenen boven de vensters en de panelen op de borstwering van de bovenverdieping zijn verdwenen.

 
Datum:

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/15563 (Geraadpleegd op )