Schaliënhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Schaliënhuis

Beschrijving

Sterk gerestaureerd boerenhuis van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien) voorzien van twee dakvensters; jaartal 1622 aangegeven door muurankers op de linker zijgevel. Gewitte, verankerde gevels op gepikte plint. Rechthoekige vensters met arduinen lekdrempel; deur met sierlijk bovenlicht (19de eeuw). Zijpuntgevels met aandaken. Links korfbogig deurtje in kwarthol geprofileerde zandstenen omlijsting met sluitsteen en imposten waarop ruitvormig versieringsmotief. Binnenin: zoldering bestaande uit moeren kinderbalken; open haard met gotische wangen van zandsteen.

Auteurs :  Demey, Anthony