Hoeve met losse bestanddelen

Gemeente Temse

• Actualisatie Temse (actualisaties: 14-05-2007 - 16-05-2007).
  • Adrescontrole Temse (adrescontroles: 09-10-2007 - 09-10-2007).
  • Inventarisatie Temse (geografische inventarisatie: 01-01-1981 - 31-12-1981).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Hoeve

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Amelbergakapel en hoeve met omgeving

Beschrijving

Boerderij op de rand van het kasteelpark gelegen en bestaande uit woonhuis en dienstgebouwen, in U-vorm gegroepeerd. Woonhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder wolvedak (nok parallel aan de straat, riet) uit de 18de eeuw. Gewitte, verankerde bakstenen gevel op gepikte plint. Rechthoekige deur en vensters; laatst genoemde met luiken en arduinen lekdrempels. IJzeren steekpomp tegen de voorgevel. Parallel aan het woonhuis, aan de straatzijde gelegen, een houten schuur (horizontale beplanking onder afgesnuit zadeldak met cementpannen).

Auteurs: Demey, Anthony