erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
15577
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/15577
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Boerderij bestaande uit woonhuis en dwarsschuur, met ervoor liggend begraasd en beboomd erf. Thans ingepast in een nieuwe wijk. Woonhuis van het dubbelhuistype, in de 18de tot 19de eeuw te situeren, met vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) voorzien van een dakkapel boven de vierde travee. Witgekalkte gevel op gecementeerde plint. Rechthoekige deur en vensters; laatst genoemde met duimen en arduinen lekdrempels. Architraafbandje en geprofileerde lijst onder de dakrand. Ten westen, haaks op het huis, bakstenen dwarsschuur uit de 20ste eeuw.


Bron     : Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N2 (S-T), Brussel - Gent.
Auteurs :  Demey, Anthony
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/15577 (Geraadpleegd op )