Kapel ter ere Heilige Amelberga

Beschrijving

Neogotische bakstenen kapel, identiek aan deze in de Landmolenstraat, eveneens naar ontwerp van architect J. Denil. In 1922 (datumsteen 23.5.22) opgetrokken op de plaats van twee voorgangsters die respectievelijk tijdens de Franse revolutie en tijdens de Eerste Wereldoorlog werden neergehaald. Rechthoekig beukje van één travee met driezijdige absis. Spitsbogige vleugeldeur met opdrachtbanderol erboven. Zijgevels met spitsbogige venstertjes en muizetandfries.

• Gemeentelijk Archief Temse, 874.1. Bouwplans 1921.
  • VAN VLIERBERGHE J., Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, 49/2, 1938, p. 182.

Auteurs :  Demey, Anthony