Burgerhuis

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie Oost-Vlaanderen
Gemeente Temse
Deelgemeente Temse
Straat Markt
Locatie Markt 22, Temse (Oost-Vlaanderen)
Status Verbouwd of Gesloopt

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Actualisatie Temse (actualisaties: 14-05-2007 - 16-05-2007).
  • Adrescontrole Temse (adrescontroles: 09-10-2007 - 09-10-2007).
  • Inventarisatie Temse (geografische inventarisatie: 01-01-1981 - 31-12-1981).

Juridische gevolgen

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Burgerhuis, zoals voorgaande, haaks in een hoek gebouwd. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel van drie bouwlagen en twee + twee + twee traveeën, deels onder tentdak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), deels onder plat dak. Oudste deel uit de tweede helft van de 18de eeuw, zijnde de twee eerste traveeën over twee bouwlagen. Segmentboogvensters in geprofileerde omlijsting. Spiegelboogdeur in geprofileerde arduinen omlijsting op neuten en voorzien van een gestrekte tussendorpel, versierde sluitsteen en zwikken, gekorniste waterlijst en houten roedeverdeling in het bovenlicht. Al de overige, rechthoekige vensters, evenals de omlopende getande kroonlijst op klossen, lijken toevoegingen uit de 19de eeuw.

Bron: Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N2 (S-T), Brussel - Gent.

Auteurs: Demey, Anthony

Datum tekst: 1981

Relaties

Geen afbeelding beschikbaar

maakt deel uit van Temse

Temse (Temse)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.