Huisvesting bij fabriek Le Soleil

Beschrijving

Seriebouw van in spiegelbeeld opgetrokken portiers- en meestergastwoningen bij voormalige conservenfabriek "Le Soleil", onder meer van 1922 en 1929, naar ontwerp van architect J. Mardulyn.

Bakstenen enkelhuisjes van twee traveeën en anderhalve bouwlaag onder doorlopend zadeldak (kunstleien) onderbroken door klimmende dakvensters; de nummers 22 en 24 met bijkomende afgeschuinde hoektraveeën aan weerszijden van de fabriekspoort. Rechthoekige vensters, aanvankelijk met luiken, en rondboogdeuren, gemarkeerd door witstenen hoekblokken. Verschillende aanpassingen.

• STADSARCHIEF MECHELEN, Modern Archief, 1922, nummer 436; 1929, nummer 485.

Auteurs: Plomteux, Greet