Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissancestijl uit 1897

Beschrijving

Diephuis in neo-Vlaamse renaissancestijl van 1897 (cartouche). Baksteenbouw met breukstenen sokkel en natuurstenen speklagen. Trapgevel (9 trappen + overhoeks topstuk) van drie traveeƫn en twee bouwlagen. Rechthoekige vensters, steekbogig ontlast. Rechthoekige deur in natuurstenen omlijsting met steekbogig bovenlicht voorzien van een sluitsteen en hangend rolwerk. Middentravee van de bovenverdieping aangenaam gemarkeerd door rechthoekige houten erker; erboven een rondbogig venster met sluitsteen, diamantkopimposten en gekorniste waterlijst en geflankeerd door cartouches. Oculus in de topgevel. Gedeeltelijk verbouwde begane grond.

Auteurs :  Demey, Anthony