Burgerhuis gedateerd 1802

Beschrijving

Tot tweegezinswoning verbouwd dubbelhuis met zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Gecementeerde lijstgevel. Rechthoekige vensters, op de begane grond gevat in arduinen omlijsting met duimen, op de verdieping in rechthoekige nis met doorgetrokken onderdorpels. In de derde travee rechthoekige deur in arduinen omlijsting met gestrekte tussendorpel, 1802 gedateerde latei en rechte waterlijst op trigliefconsoles. Gevel beëindigd op architraaf, fries met verdiepte panelen en zware kroonlijst op versierde consoles. Venster van de zesde travee gewijzigd tot deuropening. Twee eerste traveeën van de begane grond jammerlijk gewijzigd.

Auteurs: Demey, Anthony