Open hoeve

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie Oost-Vlaanderen
Gemeente Temse
Deelgemeente Temse
Straat Schoenstraat
Locatie Schoenstraat 32, Temse (Oost-Vlaanderen)
Status Bewaard

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Actualisatie Temse (actualisaties: 14-05-2007 - 16-05-2007).
  • Adrescontrole Temse (adrescontroles: 09-10-2007 - 09-10-2007).
  • Inventarisatie Temse (geografische inventarisatie: 01-01-1981 - 31-12-1981).

Juridische gevolgen

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Open hoeve

Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009.

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Open hoeve bestaande uit woonhuis, dwarsschuur en kleinere aanhorigheden zonder noemenswaardigheden, in U-vorm gegroepeerd. Breed omgracht erf met boomgaard, zich uitstrekkend voor de voorgevel (op het zuiden) van het woonhuis.

Woonhuis met ontpleisterde, verankerde voorgevel van vier traveeën en één bouwlaag onder wolvedak (nok loodrecht op de straat, noordzijde riet, zuidzijde golfplaten), uit de 17de eeuw. Beluikte en getraliede rechthoekige vensters. Korfboogdeur met waterlijst en omlijsting van blauwe baksteen; oculus als bovenlicht. Rechter zijgevel met twee rechthoekige vensters en in de geveltop een getralied en beluikt houten kruiskozijn (recuperatiemateriaal ?).

Dwarsschuur in vervallen staat, haaks op het woonhuis. Grotendeels houten wanden (horizontale planken) en afgedekt door een zadeldak (riet, golfplaten, Vlaamse pannen).

Bron: Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N2 (S-T), Brussel - Gent.

Auteurs: Demey, Anthony

Datum tekst: 1981

Relaties

Geen afbeelding beschikbaar

maakt deel uit van Temse

Temse (Temse)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.