Sint-Annakapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Annakapel

Beschrijving

Rechthoekige kapel met driezijdige apsis en afgedekt door een zadeldak (leien) met smeedijzeren kruis, opgericht begin 19de eeuw ter vervanging van het tijdens de Franse revolutie verwoest heiligdom van 1685. Vleugeldeur en eenvoudig rechthoekige vensters. In de geveltop ruitvormige arduinen steen van de eerste kapel, met volgend opschrift: "IHS MARIA ANNA DHDMISL 1685 ". Geflankeerd door twee uitgegroeide bomen.

• VAN VLIERBERGHE J. 1935: Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas 47.1, 36.

Auteurs: Demey, Anthony