Beschrijving

Boerderij met woonhuis en stallen; beboomd erf omsloten door een bakstenen muur, opgetrokken ten tijde dat burgemeester Vercauteren dit hof bewoonde. Zijn andere eigendom, de boerderij, Hogenakkerstraat 167, liet hij ook volledig ommuren. Woonhuis met voorgevel (ten westen) van één + vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met verspringende nokhoogte (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit de 17de tot de 18de eeuw. Verankerde, gewitte baksteenbouw op gepikte plint. Verhoogde begane grond met rechthoekige deur en dito getraliede vensters. Steekpomp tegen de voorgevel. Ten zuiden, nieuwe stallen en schuur van 1945 en 1948. Ten noordwesten, lage rij varkensstallen onder doorlopend zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen).

Auteurs: Demey, Anthony