Boerenwoning

Beschrijving

Twee tegen elkaar gebouwde boerenhuisjes uit de 17de of de 18de eeuw aan het eind van een dreef; thans als bergplaats in gebruik en omringd door recentere gebouwen. Witgekalkte voorgevel op gepikte plint; zadeldak (riet) met opwaartse welving boven het dakvenster in de deurtravee. Rechthoekige deur en vensters; laatst genoemde beluikt en deels met houtwerk uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Auteurs :  Demey, Anthony

Aanvullende informatie

Van de twee tegen elkaar gebouwde boerenwoningen (nummers 45-47) is enkel de linker woning (nummer 47) bewaard.

• Informatie verkregen van IOED Erfpunt (13 juli 2020).