• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Achterin gelegen boerenwoning met ruim met gras begroeid en beboomd erf voorzien van een haag en gietijzeren hek. Woonhuis met voorgevel (op het zuiden) van in totaal acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, sinds 1970 golfplaten ter vervanging van riet). Beraapte gevel op effen plint. Drie behouden houten kruiskozijnen, beluikt en getralied. Korfboogdeurtje met ovaal bovenlicht duidend op 17de-eeuwse bouwperiode (weggebroken dakvenster boven de deur). De eerste twee traveeën vormen nu een bergschuurtje waarin een balkslof met jaartal 1751 voorkomt. Rechter zijpuntgevel bezit smalle aandaken en muurvlechtingen. Recente dwarsschuur.

Auteurs: Demey, Anthony