Beschrijving

Oorspronkelijk omwalde (zie rest van wal ten westen) hoeve met losse bestanddelen, zonder specifiek erf; boerenhuis op kleine terp.

Boerenhuis van vier traveeën + twee traveeën. Rechts opkamer en één bouwlaag onder licht gebogen zadeldak (Vlaamse pannen) met overstekende rand op modillons, daterend van 1780 naar vroeger opschrift in thans verdwenen korfboognis boven de inkom. Verankerde, witgekalkte baksteenbouw op gepikte plint. Getoogd keldergat onder de opkamer. Bewaarde opkamervensters voorzien van een beluikt bolkozijn in korfboognis. Overige muuropeningen gewijzigd. Sporen van korfboogvormige ontlastingsbogen boven laatst genoemde. Aangepaste rechthoekige muuropeningen in achtergevel. Lagere uitbouw onder lessenaarsdak tegen westelijke zijgevel.

Ten zuiden van boerenhuis staande dwarsschuur met stalling, van elf traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op het huis, Vlaamse pannen) met overstekende rand op modillons en ten zuiden wolfseind. In kern opklimmend tot de 18de eeuw. Bakstenen voeling waarboven horizontale plankenbeschieting. Meerdere, grote schuurpoorten. Verscheidene recente aanbouwsels, onder meer tegen noord- en oostkant.

Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheid.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi