Beschrijving

Nog deels omwalde hoeve met losse bestanddelen, nagenoeg U-vormig gegroepeerd rondom een deels gekaseid, deels met bakstenen paden verhard erf, bereikbaar via een met knotwilgen afgezoomde oprit. Boerenhuis op terp, voorafgegaan door bloemen- en moestuin; ten oosten ervan gelegen vaalt, afgezet met twijgen.

Ten noorden, boerenhuis van één travee links opkamer + drie traveeën en één bouwlaag onder gebogen, mank zadeldak (Vlaamse pannen) met overstekende rand en klimmende, beluikte dakkapel. In kern opklimmend tot de 18de eeuw. Verankerde, gele baksteenbouw; aanwezigheid van blauw-geglazuurde baksteen in oudste gedeelten; bouwnaden tussen opkamer en lager gedeelte. Rechthoekige kelderopening met houten latei en diefijzers, in korfboogomlijsting, links onder opkamervenster. Rechthoekige muuropeningen met strek, voorzien van houten kozijnconstructies: beluikt bolkozijn met geprofileerde tussendorpel ter hoogte van eerste en vierde travee; beluikt kruiskozijn ter hoogte van tweede travee; deur met gedeeld bovenlicht en aansluitend tochtportaaltje. Kleine roedeverdeling algemeen; oud glas in kruiskozijn. Rechthoekig keldervenster onder opkamer in achtergevel. Overige muuropeningen alhier rechthoekig en voorzien van beluikt kozijn. Lagere uitbouw van twee traveeën onder mank zadeldak (nok parallel van het huis, Vlaamse pannen) met overstekende rand, uit de 19de eeuw, tegen rechter zijgevel. Aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen laatst genoemde.

Ten zuiden van erf staand dwarsschuurtje: stenen voeling waarop een horizontale plankenbeschieting, onder zadeldak (nok parallel aan het huis, golfplaten) rustend op een krukgebint. Ietwat lagere, soortgelijke bijbouw, tegen westgevel.

Overige hoevegebouwen van recentere datum.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi