• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder licht gebogen zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw (20ste eeuw?). Geel bakstenen lijstgevel, afgelijnd door houten gootlijst. Rechthoekige muuropeningen met strek en lekdrempel, voorzien van 19de-eeuws houtwerk met geprofileerde tussendorpel: vensters beluikt op begane grond; gewijzigd (vergroot) rechter benedenvenster; fraai bewerkte paneeldeur met bovenlicht.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi

Aanvullende informatie

De woning werd gerenoveerd in 2000. Op dat moment werd het houten vensterschrijnwerk vervangen door ramen in kunststof. De benedenvensters zijn niet langer beluikt. Bij de renovatie werd het jaartal '1875' gevonden op een houten balk, mogelijk verwijzend naar herstellingswerken.

• Informatie verkregen van de eigenaar (5 augustus 2021).