Vrijstaand landhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaand landhuis

Beschrijving

Alleenstaand landhuis op rechthoekige plattegrond, twee en vier traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (nok loodrecht op de straat, kunstleien), opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw(?).

Heden gesplitst in tweegezinswoning met gecementeerde en beschilderde lijstgevels en eenvoudige rechthoekige muuropeningen (arduinen lateien). Bewaarde houten veranda rechts, vermoedelijk van circa 1897.

Aan straatzijde: gietijzeren hek tussen octogonale pijlers van baksteen en arduin, bekronend arduinen bolornament.

• Kadasterarchief Antwerpen, Mutatieschetsen Mechelen/Hombeek, 1897/5.