Houten calvarie Klarewal

Beschrijving

In de nabijheid van de nummers 16 en 18. Houten calvarie, gelegen aan de oprit van twee hoeven. Gekruisigde Christus onder luifel, in neogotische stijl. Met volkse motieven en sterrebeelden beschilderde rugzijde; opschriften ter ere Gods in banderolles: "O, Kruis, dat al onze hoop schraagt En 's Weerlds eere en vrijheid draagt Versterkt ze al die Uw spraak verstaan Vergeef aan die U tegengaan Wij aanbidden en gebenedijden U Heer Jezus omdat gij door Uw Kruis De wereld verlost hebt". Opschrift onderaan: "Veertig dagen aflaat eensdaags te winnen voor al wie voor dit Kruisbeeld nedergeknield Bidden".

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi