• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Zichtbepalend dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit de 19de eeuw. Lijstgevel van gele baksteen op arduinen sokkel met blinde, rechthoekige keldergaten. Horizontaliserende geleding door middel van gekorniste puilijst van arduin, doorgetrokken arduinen lekdrempels van de bovenverdieping en gelede architraaf en fries met verdiepte spiegels onder houten, gekorniste gootlijst op consoles; telkens opvangende vlakke hoekpilasters en licht uitspringend middenrisaliet als verticaliserende elementen. Rechthoekige muuropeningen met strekse latei. Beluikte benedenvensters met arduinen lekdrempels op half verheven klossen. Eenvoudige bovenvensters met aansluitende casementen. Rechthoekige houten paneeldeur met bovenlicht en arduinen bordes. Iets lager aanbouwsel van één travee en twee bouwlagen onder plat dak, tegen linker zijgevel. Voortzetting van gevelordonnantie van huis. Rechthoekige poort met I-balk, onder strekse korfboog. Blijkbaar toegevoegde bovenverdieping met getoogd venster onder strekse latei.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi