Herberg Zacheus

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg Zacheus

Beschrijving

Zogenaamd "Zacheus", zie opschrift. Voormalige herberg van het type afspanning, thans buitenverblijf. Breedhuis van twee staltraveeën links + vijf traveeën + twee opkamertraveeën rechts en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met hanggoot, uit de 19de eeuw. Verankerde, witgekalkte baksteenbouw op gepikte plint. Rechthoekige muuropeningen met kozijn: beluikte vensters met geprofileerde tussendorpel; deur met tweedelig bovenlicht. Gewijzigde staldeur. Achtergevel met analoge muuropeningen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi