Schuur, herberg en kapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dwarsschuur van 1845

Beschrijving

Dwarsschuur met schuurpoort onder luifel, ingeplant in straatbocht op kruispunt met Hoge Seine en horend bij sterk verbouwde 19de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen. Nieuwe muurgedeelten, uitgezonderd de linker zijgevel van rode baksteen, afgewerkt met muurvlechtingen. Gebruik van gele bakstenen opgenomen in metselverband, voor zonvormig uilengat en halfronde blinde nis waarin jaartal 1845.

Ertegenover, leegstaande grensherberg (nummer 12) onder mansardedak (nok parallel aan de straat, pannen), uit het eerste kwart van de 19de eeuw; links neogotische Heilige Hartkapel (nummer 14) uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi