Klein hoevecomplex

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Klein hoevecomplex

Beschrijving

Klein hoevecomplex, uit het derde kwart van de 19de eeuw met U-vormig geschikte bestanddelen rondom deels gekasseid erf. Verankerde en witgeschilderde bakstenen gebouwen van één bouwlaag onder zadeldaken (Vlaamse pannen).

Woonstalhuis met woongedeelte van anderhalve bouwlaag (nok loodrecht op de straat) ten westen; lijstgevel van vier traveeën op gepikte plint; aangepaste muuropeningen en lager dienstgebouw in het verlengde.

Wagenhuis van drie traveeën (nok parallel aan de straat) ten zuiden, door middel van jaarankers 1871 gedateerd; deels gedichte en deels aangepaste (rechthoekige poort onder houten latei) korfbogige muuropeningen.

Tweebeukige langsschuur van drie traveeën. (nok loodrecht op de straat) ten oosten. Rechthoekige muuropeningen onder houten latei.