Herberg 't Swaenhof

Gemeente Alveringem

• Adrescontrole Alveringem (adrescontroles: 01-11-2007 - 30-11-2007).
  • Inventarisatie Alveringem (geografische inventarisatie: 01-01-1982 - 31-12-1982).

is beschermd als monument Herberg 't Swaenhof

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Herberg 't Swaenhof

Beschrijving

Zogenaamd " 't Swaenhof" zie uithangbord. Leegstaande dorpsherberg. Breedhuis van een linker poorttravee + vijf traveeën + twee rechtse opkamertraveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Witgekalkte lijstgevel op gepikte plint. Rechthoekige kelderopening met getralied houten bolkozijn verdiept in korfboogomlijsting onder de opkamer. Beluikte rechthoekige kozijnvensters met geprofileerde tussendorpel, uitgezonderd de opkamervensters met recenter houtwerk en rolluik. Rechthoekige deur met kozijn. Korfboogpoort (garage).

Auteurs: Delepiere, Anne Marie & Lion, Mimi