Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand neoclassicistisch dubbelhuis, van 1880, gebouwd in opdracht van J. Voet (zie gevelsteen); ingeplant in een ommuurde, sterk begroeide tuin.

Onderkelderd burgerhuis met bepleisterde en beschilderde lijstgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, roofing). Verticaal geaccentueerd door de geblokte hoeklisenen en een belijnd middenrisaliet met rechthoekige deur in grijs geschilderde entablementomlijsting. Beluikte rechthoekige benedenvensters; getoogde bovenvensters in geriemde stucomlijsting met bewerkte sluitsteen. Klassiek hoofdgestel. Overige gevels recent opnieuw bezet. Interieur: centrale neoclassistische traphal met imitatiemarmer en Korinthische pilasters; salons met bewaarde stucplafonds (florale motieven) en marmeren schouwen.