Beschrijving

Vermoedelijk oorspronkelijk omwald hoevetje met losse bestanddelen van één bouwlaag rondom onverhard erf, gelegen ten westen van kleine concentratie van boerenarbeidershuisjes (Bellestraat nummer 34, 35, 37).

Ten noorden, boerenhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met overstekende dakrand op houten modillons en klimmende dakkapel. Oude kern uit de tweede helft van de 18de eeuw. Erfzijdegevel in bepleisterd en witgekalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen op gepikte, bakstenen voeling; uitstekende ankerbalken. Rechthoekige muuropeningen met kozijn naast beluikt venster met roedeverdeling en moerbalkankering links van de deur. Verankerde, bakstenen zijgevels. Recent versteende achtergevel. Links en rechts, lage bijgebouwen uit de 20ste eeuw.

Ten zuiden, dwarsschuur uit de eerste helft van de 19de eeuw met deels versteende horizontale plankenbeschieting; zadeldak (nok parallel aan het boerenhuis, stro) met kleivorst, overstekende dakrand op houten modillons en rechts dakschild (vroeger schilddak, volgens bewoners). Linker zijgevel met golfplatenbeschieting. Krukgebint van vijf traveeën, 1857, oudste jaartal in kerfsneetechniek op tasstijl aangebracht. Recente bijbouwen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi