Beschrijving

Op de glooiing naar de IJzer toe, gelegen hoeve met losse, grosso modo T-vormige opstelling van de gebouwen rondom onverhard erf met vaalt, bereikbaar via lange onverharde oprit gemarkeerd door twee linden; rest van de oorspronkelijke omwalling ten noorden van de hoeve.

Naar het noorden gericht boerenhuis van twee traveeën links met opkamer + twee traveeën + vijf traveeën lager gedeelte, en één bouwlaag onder gebogen zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische en Vlaamse pannen) met overstekende rand, hoger opgetrokken boven de vier traveeën links en deels mank wegens uitbouw aan achtergevel. In kern vermoedelijk opklimmend tot de 17de eeuw, te oordelen naar opkamer- en keldervensters, hoewel qua uitzicht grotendeels 19de-eeuws. Verankerd gebouw van oude, gele baksteen. Sporen van wijzigingen en bouwnaad in erfgevel. Naar oorspronkelijk model heropgebouwde oostelijke zijgevel met herbruik van zelfde materiaal (top uitgezonderd). Erfgevel met rechthoekige muuropeningen; kelderopening met houten, getralied kozijn in steekboogomlijsting, onder opkamervenster met beluikt kozijn en geprofileerde tussendorpel; beluikt venster met houten, deels getralied bolkozijn in getoogde omlijsting op afzaat, ter hoogte van derde travee; getraliede houten bolkozijnen, oorspronkelijk beluikt, in vijfde en zesde travee. Aangepaste kozijndeur met bovenlicht, onder getoogde ontlastingsboog, ter hoogte van vierde travee. Drie rechter traveeën behorend tot stalling, voorzien van getoogde en rechthoekige 19de-eeuwse muuropeningen. Achtergevel met interessant gedeelte rechts, waarin onder meer bewaard houten, getralied kloosterkozijn met kleine roedeverdeling ter hoogte van zesde travee, en twee bakstenen korfboognissen met halfrondbeloop op afzaat, het links voorzien van houten, getralied kruiskozijn met kleine roedeverdeling, het rechter blind, ter hoogte van de opkamer. Heropgebouwde oostelijke zijgevel: rechthoekige keldergaten met houten, getralied bolkozijn in tudorboogomlijsting met geprofileerd beloop; getoogde 19de-eeuwse vensters ter hoogte van opkamer, en beluikt, houten kozijn in de top.

Kleine stal onder zadeldak (nok loodrecht op het huis, mechanische pannen), uit het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw, ten noordwesten van erf.

Ten westen van boerenhuis, deels tot stal verbouwde dwarsschuur onder zadeldak (nok loodrecht op het huis, golfplaten) met overstekende rand op schoorstukken, uit de 17de eeuw. Grotendeels bewaarde, horizontale plankenbeschieting, op bakstenen voeling. Rechthoekige schuurpoort met spiegelboogdeurtje, onder luifel. Deels verdwenen gebint. 1690, oudste jaartal in kerfsneetechniek, op houten afscheiding van tasruimte.

Oorspronkelijk buiten de wal gelegen, sterk verbouwd wagenhuis, ten oosten van de hoeve.

Overige gebouwen zonder noemenswaardigheid.