Beschrijving

In de nabijheid van en in eenzelfde as als nummer 43 gelegen hoeve met losse opstelling van gebouwen rondom geasfalteerd erf, bereikbaar via geasfalteerde oprit, midden weiden.

Ten zuiden van erf, boerenhuis van twee traveeën met opkamer links + vier traveeën en één bouwlaag onder gebogen zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met kort overstekende rand op modillons. Volgens bewoners in kern opklimmend tot de 17de eeuw, thans echter met 19de-eeuws uitzicht. Verankerde, gele baksteenbouw met oudere partijen, zie bouwnaden. Uitzonderlijk naar het noorden gerichte erfgevel. Keldergaten met getralied, houten bolkozijn in steekboogomlijsting, onder de opkamer. Rechthoekige muuropeningen met kozijnconstructie: beluikte vensters en deuren met, tweedelig bovenlicht. Achtergevel met beluikte kozijnvensters en -deur met geprofileerde tussendorpel en tweedelig bovenlicht, onder strekse latei. Linker zijgevel voorzien van getoogde keldergaten met getralied kozijn; houten kloosterkozijn in korfboogomlijsting op afzaat, in de top. Soortgelijk venster in rechter zijgevel.

Ten westen van erf, stalgebouw onder zadeldak (nok loodrecht op het huis, mechanische pannen), uit de 19de eeuw. Verankerde gele baksteenbouw.

Ten noorden, dwarsschuur van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan het huis, Vlaamse pannen) met links en rechts wolfseind. Bakstenen voeting, waarop horizontale plankenbeschieting, aan oostkant vervangen door golfplaten. Behouden krukgebint.

Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheid.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi