Beschrijving

Meerledige hoeve met U-vormige opstelling van gebouwen rondom onverhard erf, bereikbaar ten zuiden via lange oprit.

Ten noorden van erf, boerenhuis van zeven traveeën + één travee rechts met opkamer en één bouwlaag onder vrij scherp zadeldak (Vlaamse pannen, hanggoot) met kort overstekende rand, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Verankerd, geel bakstenen gebouw op gecementeerde, beschilderde plint. Rechthoekige muuropeningen onder strekse latei, voorzien van kozijnconstructies met geprofileerde tussendorpel; vensters beluikt. Drielichtvenster met rolluikkast ter hoogte van opkamer. Achtergevel met blind opkamergedeelte, naast recente uitbouw. Oostelijke zijgevel voorzien van rechthoekige kelderopening met beluikt kozijn en twee beluikte zoldervensters met kloosterkozijn en kleine roedeverdeling. Lager aanbouwsel van één travee onder lessenaarsdak tegen westelijke zijgevel.

Oostelijke en westelijke begrenzing van erf gevormd door recentere stallingen: bakstenen constructies onder zadeldak (nok loodrecht op het huis, mechanische pannen) met overstekende rand, al dan niet met klimmend dakvenster; rechthoekige muuropeningen.

Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheid.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi