Beschrijving

Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag onder pannen zadeldaken rondom onverhard erf. Rest van omwalling achter het stalgebouw. Bakstenen, naast recentere geplaveide stoepen. Inplanting aan de straat.

Ten noordwesten, boerenhuis van vijf traveeën + twee opkamertraveeën rechts en één bouwlaag onder doorlopend zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen) met kort overstekende dakrand. 19de-eeuws uitzicht, echter oude kern uit de 18de eeuw(?) aangegeven door muurpartijen van oudere bakstenen bij opkamer; bouwnaad van rechter zijgevel wijzend op verhoging en verbreding in het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw. Verankerde baksteenbouw. Rechthoekige kelderopening met getralied kozijn onder de opkamer. Rechthoekige opkamervensters in getoogde omlijsting; beluikte kozijnen met schuiframen, geprofileerde tussendorpel en rolluikkast. Rechthoekige deur in getoogde omlijsting; kozijn met geprofileerde tussendorpel en tweedelig bovenlicht. Verhoogde rechthoekige vensters links; rolluikkasten.

Ten zuidoosten, stalgebouw (nok parallel aan het boerenhuis), vermoedelijk oorspronkelijk dwarsschuur, zie schuurpoort; oude 18de-eeuwse kern.

Ten zuidwesten en noordoosten, dwarsschuur (nok loodrecht op het boerenhuis) uit het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw. Zijgevels met radvormige uilengaten.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi

Aanvullende informatie

Het stalgebouw, vermoedelijk oorspronkelijk een dwarsschuur, die zich ten zuidoosten van het erf bevond, werd gesloopt en vervangen door een nieuwe loods.

• Geoportaal Onroerend Erfgoed, Orthofoto’s 2008-2011, Beverenstraat 86, Alveringem [online], https://geo.onroerenderfgoed.be (geraadpleegd op 8 november 2021).