Beschrijving

Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldak rondom begrint erf; kleine moestuin rechts van het boerenhuis. Rest van omwalling ten noorden. Inplanting aan straat.

Ten noordwesten, boerenhuis met vijf traveeën + rechts twee opkamertraveeën onder licht gebogen zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen) met hogere nok bij opkamer; in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Witgekalkte verankerde baksteenbouw; witbeschilderde erfgevel van nieuwere baksteen op gecementeerde plint met schijnvoegen. Getoogde muuropeningen (vierde kwart vand e 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw). Achtergevel met links rechthoekige kelderopening voorzien van getralied kozijn en gevat in getoogde omlijsting; licht getoogde kelderdeur rechts; recent haaks aanbouwsel rechts. Rechter zijpuntgevel met spoor van muurvlechtingen; kelderopening, zie achtergevel; een korfboog (rollaag) boven gewijzigd zoldervenster. Gecementeerde zijpuntgevel links.

Ten noordoosten, stalvleugel (nok loodrecht op het boerenhuis) met haaks aanleunende loods (nok parallel aan het boerenhuis) ten zuidoosten; geen verdere noemenswaardigheden.

Ten zuidwesten, 20ste-eeuwse schuur (nok loodrecht op het boerenhuis).

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi