Beschrijving

Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldaken rondom begraasd, U-vormig erf met open zuidoostzijde uitziend op weiland en afgezoomd door middel van doornhaag; toegang geflankeerd door twee kastanjebomen. Ten noordwesten en ten noordoosten of links van verharde erfoprit, resten van omwalling.

Ten noordoosten, boerenhuis met twee opkamertraveeën links + zes traveeën onder zadeldak (mechanische pannen) met hogere nok bij opkamer; oude kern van 1707 volgens ingemetst jaartal (natuursteen) in linker zijgevel. Verankerde gele baksteenbouw voor nog deels bewaard opkamergedeelte met rest van gepikte plint; 19de-eeuws muurgedeelte van rode baksteen voor zes rechter traveeën. Rechthoekige vensters met rolluikkasten. Rechthoekige deur met kozijn (19de eeuw) en tweedelig bovenlicht. Achtergevel met gesloten opkamer. Linker zijgevel met aandak, muurvlechtingen en schouderstukken; rechthoekige kelderopening met getralied (ijzeren + houten spijlen) houten bolkozijn, gevat in getoogde omlijsting; deels gedichte zoldervensters.

Ten noordoosten, 20ste-eeuwse stalvleugel (nok loodrecht op het boerenhuis) zonder verdere noemenswaardigheden.

Ten zuidoosten, dwarsschuur met wagenhuisgedeelte onder zadeldak (nok loodrecht op het boerenhuis, mechanische pannen en bitume) met links wolfseind en overstekende dakrand op houten modillons, uit de eerste helft van de 19de eeuw; 1841, oudste jaartal in kerfsneetechniek op houten afscheiding van tasruimte. Stijl- en regelwerk met horizontale plankenbeschieting op bakstenen voeling; deels versteend linker gedeelte. Rechthoekige schuurpoort met accoladeboogdeurtje; lagere, thans gedichte schuurpoort in achtergevel. Krukgebint van zes traveeën.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi