Beschrijving

Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen rondom rechthoekig onverhard erf; bakstenen voetpaden. Moestuin links van het boerenhuis. Ten noordwesten, rest van omwalling. Ten westen, met doornhaag omzoomde boomgaard.

Ten noordwesten, boerenhuis van een opkamertravee links + vijf traveeën en één bouwlaag onder mank (wegens recente uitbouw) zadeldak (mechanische pannen) met hanggoot, uit het eerste kwart van de 19de eeuw (?). Verankerde witgekalkte baksteenbouw. Twee rechthoekige kelderopeningen verdiept in getoogde omlijsting onder de opkamer. Gewijzigde rechthoekige vensters onder meer drielichten, met rolluikkasten; opkamervenster met schuiframen. Rechthoekige deur met kozijn. In rechter zijgevel, bewaarde rechthoekige vensters met beluikt kozijn. Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi