Beschrijving

Oorspronkelijk omwald hoevetje met losse bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldaken rondom L-vormig erf met laag ommuurde vaalt in het midden; bakstenen stoepen. Ten zuiden en ten oosten, rest van omwalling.

Ten noorden, 19de-eeuws boerenhuis met rechts paardenstal, zonder verdere noemenswaardigheden. Ten oosten, stalvleugel onder zadeldak (nok loodrecht op het boerenhuis, Vlaamse pannen) met overstekende dakrand op houten modillons en schoorstukken, uit de eerste helft van de 19de eeuw (?). Nog grotendeels bewaarde horizontale plankenbeschieting op bakstenen voeling. Sporen van stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen in linker zijgevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi