Beschrijving

Mogelijk oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen midden de vlakte; T-vormige opstelling van hoevegebouwen rondom verhard erf; moestuin achter het huis.

Ten noorden van erf, langgestrekt boerenhuis van oorspronkelijk zeven, thans acht traveeën: twee traveeën links stal + vier traveeën woonhuis + twee traveeën met rechts opkamer en één bouwlaag onder een, mogelijk hoger opgetrokken, gebogen zadeldak (mechanische pannen) met overstekende rand (hanggoot). In kern opklimmend tot de 18de eeuw. Verankerde, gele baksteenbouw: bouwnaad in noordgevel; steunberen tegen zuidkant van opkamer. Witgekalkte erfgevel op gepikte plint. Rechthoekige muuropeningen: beluikte vensters met houten bol- en kruiskozijn (uitgezonderd derde travee) en kozijndeuren. Achtergevel met soortgelijke muuropeningen, op de getraliede keldervensters met kozijn in steekboogomlijsting na. Lagere uitbouwen onder lessenaarsdak tegen lange gevels.

Ten oosten, stal onder zadeldak. Bakstenen voeling waarop horizontale plankenbeschieting. Ankerbalkgebint (zie uitstekende ankerbalken).

Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheid.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi