Beschrijving

Sterk aangepaste hoeve met willekeurige opstelling van de gebouwen rondom onverhard erf, en rest van omwalling ten noorden van het woonhuis, gelegen nabij grote baan.

Boerenhuis (nok loodrecht op de straat) met erg verbouwde en ingebouwde oude kern (18de eeuw ?), voornamelijk belangrijk om interessante deur- en raamconstructie: rechthoekige kozijndeur met bovenlicht voorzien van ruitvormige roedeverdeling, en rechthoekig, beluikt venster met kozijn, laagzittende geprofileerde tussendorpel en kleine roedeverdeling. Rechter zijgevel met sporen van muurvlechtingen en korfboogvormige kelderopening met getralied kozijn. Rechthoekig venster met kozijn en geprofileerde tussendorpel, rechts boven rechthoekig venster met houten kloosterkozijn, houten spijlen en kleine roedeverdeling.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi